• Kanslibyrån
 • avig i orden endast

  Datorskuren text, metallskylt m blindskrift, 10 st, från ca 70cm till 370cm.

  Hur reagerar vi på det som vi inte finner någon mening med? Hittar vi en betydelse i det som till synes helt saknar mening och innehåll, och i så fall var kommer den ifrån?
  Text som vägledning och information förväntar vi oss möta på en busstation, därför blir det extra intressant att använda just texter för utforska och utmana det funktionella och meningsfulla.

  avig i orden endast

  avig i orden endast avig i orden endast

  avig i orden endast

  avig i orden endast

  Artiklar: 
  100% Östersund

   

  Presstext:

  Ankomst - En annorlunda utställning på en oväntat plats.

  Fem elever från Konsthögskolan i Umeå intar Östersunds busstation under två veckors tid. (13-28 maj) Konstnärerna har jobbat med verk direkt för platsen, en offentlig miljö med en stor genomströmning av människor.

  På Busstationen kan man låta sig överraskas av John Huntingtons verk; en primitiv röst som viskande förmedlar "sanningar". Gå på en upptäcktsfärd i lokalen där Per-Arne Strängs meddelanden dyker upp, inkilad bland den vanliga informationsfloran. Man kan begrunda Fanny Carinasdotters affischer, med teckningar av människor som vanligtvis inte får plats i det mediala offentliga utrymmet. Kika sedan in i Michael Nilssons tittskåp, som visar den lilla världen, men som plötsligt låter åskådaren befinna sig i dom stora skeendena, och sedan återigen till det lilla, som blir det absurda. Och så tillbaka till väntan på bussen, nu kanske i Tina Lindbergs Laundromantic - ett annat slags väntrum i den vanliga bussväntsalen.

  Flera av verken tar inte stort utrymme, utan smyger sig in i det offentliga rummet, rör om och skaver till. Något som vanligtvis inte brukar finnas där intar nu platsen.

  Deltagande konstnärer i utställningen:
  Fanny Carinasdotter, Avesta
  John Huntington, Rävlanda
  Tina Lindberg, Gävle
  Michael Nilsson, Strängnäs
  Per-Arne Sträng, Östersund.

  Utställningen Ankomst är ett samarbetsprojekt mellan Konsthögskolan i Umeå och Konstkonsulenten i Jämtlands Län samt Sveriges Konstföreningar Jämtland-Härjedalen

  (Karin Kvam, Konstkonsulent, Projektledare Ankomst)