• Kanslibyrån
 • Manus

  Manuset är en utveckling av en idé som länge funnits i mitt bakhuvud. Den ursprungliga tanken var att anlita en skådespelare som skulle observera mig en tid för att sen agera mig i en vardaglig situation (i verkligheten), exempelvis gå och handla mjölk eller tvätta. Med Manus har jag försökt att på ett så korrekt sätt som möjligt beskriva min vardag i form av ett manus, till skillnad från ett teater- eller filmmanus så finns ingen dramaturgi. Ambitionen har varit att på ett objektivt sätt gestalta triviala och alldagliga ögonblick.

   

  INT. LÄGENHETEN - KLOCKAN 12
  P-A kommer ut från toaletten, han ser trött ut, han sätter på TV:n och dukar fram frukost på vardagsrumsbordet, fil och müsli. Han sätter sig i soffan och häller upp fil, frånvarande rör han ner müsli i filen samtidigt som blicken vilar på TV:n.


  INT. TVÄTTSTUGAN - DAG
  P-A ställer en papplåda med smutstvätt på ett bord, till vänster om lådan sorterar han snabbt ut underkläder och en handduk. Han slänger in resten i tvättmaskinen, maskinen blir bara halvfull, han tänker två sekunder innan han även slänger in underkläderna och handduken. Han sätter igång maskinen.


  INT. PIZZERIA – DAG
  P-A kommer in i lokalen, den är nästan tom, han ställer sig ett par steg från kassan och läser pizzamenyn som sitter på väggen ovanför, efter en minuts avvägande tar han de återstående stegen fram till kassan och möter kassörens blick.

   

  Manus

  Manus